Țeasta zdrobită a unui neanderthalian care n-a vrut să ducă gunoiul, găsită într-o peșteră

Descoperire arheologică impresionantă în zona Subcarpaților Olteniei, unde un craniu spart de hominind aparținând speciei Neanderthal a fost găsit lângă o piatră de silex și niște gunoi nedus. Primele indicii arată că bietul neanderthalian ar fi refuzat să ducă gunoiul afară din peșteră și și-a luat-o de la neanderthalița lui.

”Nu suntem atât de diferiți. Și omul de Neanderthal avea gunoi. Și ei aveau idioți inconștienți, care nu realizau că femela nu stă mult pe gânduri când o scoți din sărite și îți dă cu o farfurie în cap. Din păcate ei nu aveau farfurii, dar aveau bolovani. Suntem atât de asemănători!”, explică antropologul Decebal Popescu.

Pe peretele peșterii, chiar lângă craniu, era și un desen, tradus de Decebal Popescu prin sintagma ”Nu duci gunoi? Nu facem nici mamutul pofticios!”, semn că și neanderthalienii aveau o viață grea cu femelele. Într-un alt colț al peșterii a fost găsit un craniu și mai zdrobit, cu un desen care demonstrează că bietul omuleț adusese apă de la izvorul greșit, și nu de la izvorul pe care îl pusese pe listă neanderthalița lui.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
24 februarie 2021 19:01
Citește mai mult despre: craniu gunoi neanderthal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult