Telescopul James Webb, orbit de luminile de la târgul de Crăciun din Craiova

Washington, ora locală 12:00 p.m. Jason Cullum, fizicianul șef al NASA și directorul programului James Webb, încearcă disperat să contacteze un oficial al primăriei Craiova, însă e pus repetat pe hold de paznicul instituției, Jean. Omul de știință american nu pare să realizeze însă că Jean e singurul angajat rămas în primărie, pentru că toți ceilalți rupseseră ușa cu 4 ore înainte, la ora locală 15:00.

”Încercăm să contactăm pe cineva din Craiova care să poată stinge măcar parțial luminile din ceea ce pare a fi cel mai mare târg de Crăciun din lume”, explică savantul Jason Cullum pentru TNR. ”Sau cel puțin să stingă becurile de pe acel Moș Crăciun gigantic, de 50 metri înălțime, care blurează complet strălucirea întregii emisfere estice și interferează cu observațiile astronomice”, spune Jason.

Savanții de la NASA susțin că exact la ora locală 18:00 din Craiova, o lumină imensă a fost aprinsă în sistemul solar, alertând toate misiunile defensive din spațiu.

”Am crezut că e al doilea Big Bang. Cantitatea de energie era atât de mare, că ne-am temut că am fost loviți de o cometă. Lumina era atât de intensă încât Saturn a intrat în eclipsă, ia Jupiter și-a pierdut doi sateliți, topiți de fascicolul de fotoni. Am realizat că vine din Craiova, dar nu dăm de nimeni acolo”, spune Jason Cullum. Domnul Jean susține însă că i-a calmat pe americani: ”Le zisăi și io, că băgai pe Google Translate, că we hear each others after the Sărbători și hai noroc”.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
25 noiembrie 2022 17:17
Citește mai mult despre: Crăciun Craiova james webb târg telescop

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult