Telescopul Webb a făcut amiabilul între două galaxii care s-au ciocnit

Viața în spațiul cosmic nu e deloc plictisitoare pentru telescopul Webb. Martor la ciocnirea a două galaxii, telescopul nu doar că a fotografiat incidentul, ci a completat și formularele de înțelegere amiabilă între cele două spirale de stele, grație unui software creat de Apsisware, companie specializată în machine learning. Telescopul Webb a observat că de vină era constelația Vega, care a lovit din spate constelația Cygnus, după care a încercat să fugă de la locul accidentului.

Văzând că au fost și martori la tamponare, constelația Vega s-a oprit, s-a întors din drum și și-a cerut scuze, după ce s-a asigurat că în Cygnus n-au existat victime. Cu excepția unor stele pitice roșii, care erau dezorientate, niciun alt corp ceresc n-a avut de suferit.

Situația putea să degenereze, din cauza unui pulsar nervos, care începuse să emită radiații foarte rapid și foarte violent, dar telescopul Webb a fost pe fază și l-a avertizat că totul se filmează. Cele două constelații au decis să facă amiabilul mai ales pentru că Cygnus consumase un nor galactic de alcool etilic și la poliție ar fi fost pusă să sufle. În ce privește recuperarea daunelor de la asigurator, telescopul Webb spune că va fi dificil, pentru că și acolo e o gaură neagră de nesimțire și lăcomie, exact ca la toți asiguratorii din lume.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 august 2022 10:08
Citește mai mult despre: accident ciocnire galaxie telescop webb

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult