Delir conspiraționist în Buzău! Tot mai mulți oameni din județ spun că la baza moldovenismului lor ar fi de fapt vaccinurile, și nu mama natură. Prin Buzău au început să circule teorii care susțin lucruri halucinante: că buzoienii n-ar fi moldoveni, și că există o conspirație să-i transforme în moldoveni, prin vaccinare.buzau_nu_e_moldova.jpg

Prin județ, conspirația e întreținută de Olivia Steer, care dă fluturași pe care scrie: ”Vreți să aveți copii moldoveni? Stop vaccinării!”.

”În 1800 î.e.n, de când datează picturile rupestre de la Buzău, nu existau moldoveni. Pe urmă au apărut vaccinurile și uitați. Încet încet, populația județului nostru a ajuns la 100% moldoveni. Și nu poate fi vorba de migrație, pentru că moldovenii emigrează la București, nu la Buzău”, explică Robert Acrișor, buzoianul care conduce teoria conspirației din județ.

Experții infirmă însă ce susțin buzoienii. Studiile arată că trăsăturile moldovenești ale locuitorilor județului nu aveau cum să apară într-un timp atât de scurt: ”În Buzău există o populație cu fond genetic moldovenesc, care a evoluat în milioane de ani dintr-un strămoș molodovean al omului, moldoveanca Lucy, al cărei schelet a fost găsit lângă o presă primitivă de struguri”, spune Decebal Popescu, antropolog.

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea noastră. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Wednesday, 28.09.2016 08:43 IT & Știința

National Cinematografic