Teoria conspiraţiei! Buzoienii susţin că nu s-au născut moldoveni şi că de vină sunt vaccinurile

Delir conspiraționist în Buzău! Tot mai mulți oameni din județ spun că la baza moldovenismului lor ar fi de fapt vaccinurile, și nu mama natură. Prin Buzău au început să circule teorii care susțin lucruri halucinante: că buzoienii n-ar fi moldoveni, și că există o conspirație să-i transforme în moldoveni, prin vaccinare.

Prin județ, conspirația e întreținută de Olivia Steer, care dă fluturași pe care scrie: ”Vreți să aveți copii moldoveni? Stop vaccinării!”.

”În 1800 î.e.n, de când datează picturile rupestre de la Buzău, nu existau moldoveni. Pe urmă au apărut vaccinurile și uitați. Încet încet, populația județului nostru a ajuns la 100% moldoveni. Și nu poate fi vorba de migrație, pentru că moldovenii emigrează la București, nu la Buzău”, explică Robert Acrișor, buzoianul care conduce teoria conspirației din județ.

Experții infirmă însă ce susțin buzoienii. Studiile arată că trăsăturile moldovenești ale locuitorilor județului nu aveau cum să apară într-un timp atât de scurt: ”În Buzău există o populație cu fond genetic moldovenesc, care a evoluat în milioane de ani dintr-un strămoș molodovean al omului, moldoveanca Lucy, al cărei schelet a fost găsit lângă o presă primitivă de struguri”, spune Decebal Popescu, antropolog.

Scris de Ionut
28 septembrie 2016 06:09
Citește mai mult despre: Buzau Moldova olivia steer vaccinuri

Alte articole

Vezi mai mult