Test reușit la Cernavodă. Reactorul nuclear merge și cu iahnie de fasole!

Reactorul Nuclear Cernavodă 2 a fost deconectat din nou aseară de la sistemul energetic național, pentru un test extrem de important. Combustibilul nuclear a fost scos și înlocuit cu iahnie de fasole, inginerii observând că producția de curent nu doar că n-a scăzut, ci s-a dublat, conform previziunilor savantului Decebal Popescu.

Principiul de funcționare al reactorului cu iahnie de fasole e simplu. Fasolea produce în mod natural energie și o eliberează la contactul cu ceapa roșie, generând curent electric. Miezul de iahnie este stabilizat cu bare de castraveți murați, ca să nu se întâmple scăpări de material radioactiv.

Ce urmează după această reușită istorică? Decebal Popescu expune planurile: ”Următorul pas este să triplăm producția, aruncând peste miezul de iahnie o prăjeală de ceapă cu bulion și căței de usturoi întregi”.

Reactorul cu iahnie este păzit de armată, dar nu pentru că ar putea exploda, ci pentru că angajații de la Cernavodă sunt tentați să înmoaie pâine în el. Este prima centrală electrică din lume fără emisii de dioxid de carbon, singurul produs secundar fiind hidrogenul sulfurat. Locuitorii nu sunt deloc deranjați și chiar speră să devină o atracție turistică pentru că în oraș miroase acum a bășini, exact ca la Olănești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
3 august 2021 12:21
Citește mai mult despre: fasole iahnie reactor usturoi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult