TNR te ajută. La ce folosește orificiul cu capac din lateralul mașinii?

An de an tot mai mulți români își iau inima-n dinți și dau examen pentru obținerea unui permis de conducere. Apoi, cu și mai mult curaj, achiziționează un autoturism cu care se avântă în sălbaticul trafic românesc.

TNR te ajută © azi să afli câteva din secretele care nu ți se spun la școala de șoferi. Mulți proaspăt posesori de carnet de conducere au observat cum în lateralul mașinii, în partea stângă sau dreapta, în funcție de model, dar aproape întotdeauna în spate, se alfă un orificiu acoperit cu un capac. Acesta poate fi deschis, ori printr-un buton din interiorul mașinii, ori manual de afară. Dacă ne uităm cu atenție vom găsi un fel de robinet care, odată desfăcut, ne va permite accesul în măruntaiele flămânde ale mașinii.

Șoferii cu experiență în conducerea autovehiculelor rutiere susțin că pe acolo se introduce benzina sau motorina, un lichid esențial pentru buna funcționare a motorului. În România acest combustibil are o compoziție specială, respectiv 50% taxe, 45% profit pentru o companie străină și restul petrol. În fiecare an există o competiție între stat și compania care vinde combustibilul pentru a afla cine poate să scoată cei mai mulți bani din buzunarul celui care bagă de bună voie lichid prin acel orificiu.

Specialiștii auto ne promit însă că, în viitor, nu va mai trebui să introducem lichide în mașină. Acesta va fi ars în centrale speciale pentru a produce curent electric, cu care vom alimenta automobilele noastre, exact ca aspiratorul robot, telefonul mobil sau imprimanta cu baterii. Ecologiștii spun că acest tip de poluare cu mai mulți pași ajută planeta mult mai mult decât ne putem închipui, pentru că în general proștii nu au imaginație și nu-și pot închipui prea multe.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

7 ianuarie 2022 16:05
Citește mai mult despre: TNR util

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult