Astronomia este o știință puțin promovată în România, majoritatea locuitorilor cunoscând ce se află în spațiul cosmic mai mult de la Horoscop decât dintr-o carte de știință. Totuși, astronomii nu sunt așa de plicticoși cum par, ca dovadă denumirilor planetelor din sistemul nostru solar, de la Mercur la Uranus. 

asteroidul-patrubuci.jpg

Mai puțin cunoscut este însă și asteroidul Patrubuci, numit așa de aceeași Organizației Internațională de Astronomie care a dat și celelalte denumiri. Acesta a venit din centura Kuiper, din zona obiectelor transneptuniene după ce a fost lovit de cometa FS-8, una din cometele minore ale sistemului nostruși se îndreaptă spre soare, urmând a fi capturat de stea în două milioane de ani. 

Observațile făcute cu radiotelescopul de la Derriere, din Menton Franta, au arătat că asteroidul este compus 70% din apă și o parte a acestuia e acoperită de niște cilindri apăruți sub efectul gravitației planetei Venus, formațiunile fiind compuse dintr-un material asemănător cheratinei. Sonda Spațiala Armstrong 2, deținută de NASA, are ca misiune aterizarea pe acest asteroid și efectuarea de săpături în adâncime pentru a putea fi examinat mai bine întrucât se bănuiește că pe el ar putea fi urme de aminoacizi complecși similari celor care au permis apariția vieții pe pământ. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 18.07.2019 18:51 IT & Știința

National Cinematografic