Tot mai mulţi români renunţă la maşină, ca să nu mai stea atâta pe Facebook

Excesul de social media îi determină pe tot mai mulţi şoferi să renunţe la maşină şi să treacă pe alte mijloace de transport. Cei mai mulţi îşi dau seama că au o problemă, dependenţa de Facebook şi Instagram, şi maşina e mediul toxic în care ei îşi pun în aplicare acest prost obicei.

“Petreceam până la 3 ore pe zi între Berceni şi Pipera. Nu mai ştiam nimic din lumea reală, totul era pe Facebook. Commenturi, like-uri, linkuri, îmi făceam selfiuri, le postam. Dacă se făcea roşu la semafor mă bucuram, intrat pe Teckel Fun Club să văd ce mai fac căţeii din grup. Oare o fi mâncat morcov Azzi? Dar Kola o fi fost în parc? Pe urmă, căutam evenimentele. Pe la Victoriei deja dădusem Going la vreo 30 de chestii. Nici nu ştiu cum reuşeam să schimb vitezele şi să vorbesc şi cu nevastă-mea pe Messenger”, spune Marian Coltea, din Berceni.

Majoritatea celor care renunţă la maşini trec pe trotinete: “Pe trotinetă n-ai cum să stai pe Facebook, trebuie să te ţii bine cu ambele mâini, mai ales când mergi pe contrasens sau pe trotuar printre pietoni”.

Scris de TNR
2 octombrie 2019 18:10
Citește mai mult despre: facebook

Alte articole

Vezi mai mult