Tragedia Elrond. Bitcoinul românesc s-a prăbușit după ce s-a aflat că e românesc

Scandalul de săptămâna aceasta de pe piața cryptomonedelor este căderea bruscă a monedei Elrond, cunoscută și ca bitcoinul românesc. Programatorii care se ocupă de el au invocat că este vorba de un bug care a genera o vulnerabilitate ce a fost exploatată de un hacker care a furat câteva milioane de dolari, deci nu-i mare pagubă și, oricum, situația a fost rezolvată.

În realitate căderea a fost cauzată după ce pe piața internațională a escrocilor care lucrează cu bitcoin a apărut informația că această cryptomonedă este una românească, ceea ce o face o escrocherie și mai periculoasă decât cele obișnuite din domeniu. „Se știe de zeci de ani că rumânul este cel ce-ți fură walletul, cum să ai încredere în așa ceva”, a explicat un cryptocartofor care dă țepe cu așa ceva de mai bine de 10 ani.

Situația va fi, probabil, reparată săptămâna viitoare când toți jucătorii de pe piață vor avea un alt HODL cu altă monedă imaginară care ar putea înlocui actualele valute fiat. Până la finalul lunii experții estimează cam 14 falimente de cryptomonede și încă 25 de lansări de monede mai sigure, mai pă blockchain așa, care nu au nicio șansă să fie țepe cel puțin primele două săptămâni cât se dă cu momeală la fraieri.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

7 iunie 2022 16:45
Citește mai mult despre: bitcoin blockchain

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult