Transport ecologic! România va instala iesle pentru cai în toate benzinăriile

Eşti agasat de preţurile nesimţite la carburant? Nu te mai jena! Poţi să scoţi căruţa din garaj, pentru că în toate benzinăriile vor fi instalate iesle de fân. Autonomia căruţei tale creşte substanţial. Acum nu mai trebuie să înghesui sub coviltir prea mult fân, pentru că o să poţi face “plinul” la cai cumpărând un balot chiar la pompă.

“De ce să ne chinuim cu automobile electrice, Tesle şi alte mizerii de-astea scumpe, când de fapt cel mai ecologic mijloc de transport e căruţa trasă de cai?”, susţine Marian Coltea, ilfovean care nu se jenează să circule cu căruţa.

Preţul unui balot porneşte de la 2 lei, dar există şi baloţi Super plus, cu 98% sau chiar 100% lucernă, mult mai prietenoasă cu sistemul digestiv al calului. Cu un astfel de balot poţi parcurge până la 40 de km, ducând lejer 10-12 persoane. Un alt avantajul e că poţi s-o iei pe câmp, dacă e aglomerat pe şosele, nu trebuie să ai nici RCA şi nici rovinietă, iar calul nu trebuie să poarte vestă reflectorizantă şi nici tu centură.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
19 mai 2016 14:05
Citește mai mult despre: cai eco iesle

Alte articole

Vezi mai mult