Tunelurile dacice există, dar, ca toate lucrurile mișto din Transilvania, au fost construite de unguri

Fanii înverșunați ai dacilor au primit recent două vești, una extrem de bună și o a doua oarecum deranjantă. De fapt, trei vești, dacă e s-o adăugăm și pe cea că tocmai le-au intrat alocațiile sau, după caz, ajutoarele sociale. O echipă de arheologi a confirmat în sfârșit existența tunelurilor dacice, despre care se tot vorbește de câțiva ani.

Exultarea dacopaților s-a transformat însă imediat în revoltă, după ce au aflat că tunelurile nu au fost făcute de daci, ci, ca de altfel toate lucrurile mișto din Transilvania, de unguri. ”Cea mai bună comparație e Clujul, dacă vreți”, spune șeful echipei de arheologi. ”La fel cum în orașul ăla toate clădirile și statuile mișto au fost făcute de unguri, așa și cu tunelurile zise ale dacilor. Tot ce e ingenios la ele vine de la unguri.”

Ca o palidă consolare pentru dacopați, arheologii susțin că au găsit și câteva urme ale creativității dacice în zona tunelurilor făcute de unguri. ”De regulă, grote rudimentare săpate în stâncă, pe care atât dacii, cât și animalele sălbatice le-au folosit ca să se cace”, spun arheologii. ”Nu e mult, dar cam atât i-a dus capul pe daci, fanii lor trebuie să se mulțumească doar cu atât.”

Scris de Calin
12 octombrie 2017 08:10
Citește mai mult despre: daci Transilvania tunel unguri

Alte articole

Vezi mai mult