Uită de smartwatch! Un IT-ist român a creat smart-ghiulul, cu care dai bani la lăutari contactless

Credeai că tehnologia wearable nu mai are nimic nou de dezvăluit? Un startup din sectorul 4 al Capitalei a scos pe piaţă un obiect ingenios care te va face să uiţi de smartwatch! Este vorba despre Smart-ghiul, un gadget din aur masiv, purtat pe deget, care integrează o serie întreagă de aplicaţii revoluţionare.

“Principalul avantaj al smart-ghiulului este că nu mai trebuie să umbli cu portofelul după tine la nunţi şi la cumetrii. Folosind tehnologia NFC, acesta se poate conecta la fruntea lăutarului, a manelistului sau chiar a interpretului de muzică clasică, efectuând plata instantaneu. Simplu, rapid şi contactless!”, spune Decebal Popescu, inventator şi Senior Ghiul Developer. “Mai mult de atât, varianta de 24 de karate poate identifica şi melodia prin Shazam, stabilind singur valoarea dedicaţiei, în lei, euro sau fără număr.”

“Deşi are un afişaj minuscul, de 0,5 inch, smart-ghiulul poate indica numărul şi poziţia exactă a duşmanilor folosind hărţi open-source şi un receiver GPS”, a precizat dezvoltatorul ineditei bijuterii. “Credeaţi că asta e totul? Are şi senzor pentru temperatura grătarului!”

Dacă ai şi tu o idee cel puţin la fel de genială, te poţi înscrie la concursul Lenovo #Maibinealtfel şi poate ajuţi şi tu la schimbarea stilului de viaţă al întregii omeniri.

15 februarie 2016 12:02
Citește mai mult despre: it smartwatch

Alte articole

Vezi mai mult