Un ardelean şi-a făcut overclocking ca să nu mai zică prietenii că e lent

Sătul de glumele create în jurul stereotipului că ardelenii sunt lenţi, un tânăr programator din Cluj şi-a dus puterea minţii la cu totul alt nivel! Acesta se laudă cu cel mai rapid creier din România după un overclocking reuşit.

Singurul dezavantaj – trebuie să poarte mereu în vârful capului un clop cu cooler, fără care ar suferi de throttling şi ar începe să gândească sacadat când dezleagă integrame sau joacă şah – motiv pentru care procedurii i se mai spune şi overcloping.

Gheo, 32 de ani spune că n-a fost nici măcar foarte complicat. „Nişte cârnaţi cu hyperthreading, un pic de pălincă să cripteze instrucţiunile, iar la final dai cu slănină pe post de WD-40, să alunece rotiţele mai bine!”, afirmă acesta. „Acum, de la un ‘no, bine’ pe minut am ajuns la 66.000 de mega-no-bine pe secundă şi o frecvenţă de 4,9 fainohertzi”, se laudă Gheo, calculând 48 de milioane de numere prime, crăpând o ceapă şi prinzându-se de vreo 3 bancuri în acelaşi timp.

„S-ar potrivi bine la TechTalent, acolo sunt multe joburi pentru programatori cărora le zbârnâie neuronii, indiferent că-s în Cluj sau în Bucureşti”, spune Vali, un coleg de breaslă care l-a asistat pe Gheo când s-a overclockat.

„Într-un fel e bine, pe de altă parte se pierde tradiţia ardeleanului molcom, care nu se grăbeşte”, adaugă Vali. „Dar pentru asta poate să-şi instaleze un emulator de ardelean clasic într-o maşină virtuală.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

23 mai 2023 11:01
Citește mai mult despre: ardeleni cluj overclocking

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult