Descoperire uluitoare făcută de savanţii de la Institutul de Astronomie şi Zodii din Caracal! Folosind telescopul din dotare, aceştia au observat pe cer un obiect necunoscut, mare şi de formă rotundă, care îşi face apariţia doar pe timpul nopţii. Cercetătorii se declară încântaţi de descoperire, deşi încă nu ştiu ce să creadă despre ea.caracalean_obiect_nocturn.jpg

“La începutul anului am descoperit pe cer un obiect galben şi extrem de luminos, care apare doar ziua. Am dedus imediat, adică după câteva luni, că şi noaptea am putea avea parte de o asemenea grozăvie. După zeci de nopţi nedormite, am găsit, în sfârşit, ce căutam”, a declarat Catălin B., expert mânuire telescop, în cadrul Institutului.

Pentru că nu ştiu să folosească zoom-ul telescopului, savanţii fac deja demersuri pentru a ajunge la obiectul recent descoperit, ca să-l studieze mai de aproape. “Am demarat un proiect pe fonduri europene, pentru construirea unei scări cu care să urcăm către acest obiect. În paralel, însă, va trebui să construim şi un perete imens, ca să avem de ce să sprijinim scara”, spune Cătălin B.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Luchian | Thursday, 04.06.2015 22:00 IT & Știința

National Cinematografic