În sfârşit, un cercetător propune o teorie care împacă noţiunea de Big Bang cu creaţionismul! Prof. Gheo Şulea, fizician din localitatea Vadu Izei, judeţul Maramureş, susţine că universul a luat naştere în urma exploziei unui imens cazan de ţuică deţinut de către Dumnezeu în urmă cu câteva miliarde de ani.

cazanul_de_tuica_al_lui_dumnezeu.jpg
Pasionat de cosmologie încă din tinereţe, badea Gheo spune că distribuţia atomilor de cupru în Univers l-a pus pe gânduri încă din anii ‘90, însă abia acum, ca beneficiar al unui grant internaţional, şi-a permis suficiente prune pentru a replica, la scară mică, geneza lumii.

“Primele trei cazane - eu le spun acceleratoare de prune - au explodat şi atât”, povesteşte Gheo. “De la al patrulea încolo, lucrurile au devenit mai interesante. Recent am reuşit să obţin dintr-un singur big bang 400 de litri de horincă bună, o cantitate semnificativă de antimaterie şi o micro-gaură neagră, umblând doar la raportul prune/lemne, pe care l-am notat aici cu Σ.”

“Bineînţeles că Dumnezeu avea un cazan mult mai mare, pentru că în el trebuiau să încapă toate planetele, dar principiul e acelaşi. V-aţi întrebat vreodată de ce Pământul e uşor alungit, albăstriu şi cu un sâmbure în mijloc, exact ca o prună?”, adaugă savantul maramureşean.


We know both the art of matching people and the science of technology.

Staffing done right: +250 tech specialists and a 95% retention rate. See our current job openings!

Scris de Vasile | Tuesday, 06.02.2018 16:38 IT & Știința

National Cinematografic