În sfârşit, un cercetător propune o teorie care împacă noţiunea de Big Bang cu creaţionismul! Prof. Gheo Şulea, fizician din localitatea Vadu Izei, judeţul Maramureş, susţine că universul a luat naştere în urma exploziei unui imens cazan de ţuică deţinut de către Dumnezeu în urmă cu câteva miliarde de ani.

cazanul_de_tuica_al_lui_dumnezeu.jpg
Pasionat de cosmologie încă din tinereţe, badea Gheo spune că distribuţia atomilor de cupru în Univers l-a pus pe gânduri încă din anii ‘90, însă abia acum, ca beneficiar al unui grant internaţional, şi-a permis suficiente prune pentru a replica, la scară mică, geneza lumii.

“Primele trei cazane - eu le spun acceleratoare de prune - au explodat şi atât”, povesteşte Gheo. “De la al patrulea încolo, lucrurile au devenit mai interesante. Recent am reuşit să obţin dintr-un singur big bang 400 de litri de horincă bună, o cantitate semnificativă de antimaterie şi o micro-gaură neagră, umblând doar la raportul prune/lemne, pe care l-am notat aici cu Σ.”

“Bineînţeles că Dumnezeu avea un cazan mult mai mare, pentru că în el trebuiau să încapă toate planetele, dar principiul e acelaşi. V-aţi întrebat vreodată de ce Pământul e uşor alungit, albăstriu şi cu un sâmbure în mijloc, exact ca o prună?”, adaugă savantul maramureşean.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Tuesday, 06.02.2018 18:38 IT & Știința

National Cinematografic