Un explorator din Mamaia susține că la capătul plajei ar fi o apă mare

Ipoteză controversată lansată de un explorator din Constanța. Acesta susține nici mai mult nici mai puțin decât că la capătul plajei din Mamaia, dincolo de orizont, s-ar afla o mare, sau poate chiar un ocean. Exploratorul ar fi dedus aceste lucruri după numărul mare de pescăruși și după ceea ce el numește ”briza marină”, de fapt un vânt fierbinte care suflă din deșert spre hoteluri.

Toți cei de pe plajă l-au crezut nebun, dar când s-a întors cu o hamsie, oamenii au intrat la îndoieli. Poate chiar există o apă mare dincolo de dunele nesfârșite. În altă zi, exploratorul s-a întors cu o găletușă cu apă și când au gustat-o, ce să vezi, era sărată!

Experții spun că omul e confuz și că dincolo de marea întindere de nisipuri de la Mamaia se află poate maxim o oază cu apă stătută, probabil înspre Batumi, în Georgia. Expedițiile propuse de explorator au fost respinse de Consiliul Local Constanța: ”Câtă motorină să iei la tine? Mașinile rămân în pană după 2-3 zile de mers către răsărit. Și dacă ne atacă marii viermi care sunt stăpâni acolo în deșert, dincolo de șezlonguri?”, a comentat un consilier local.

Oricum ar fi, explorarea ținuturilor de dincolo de marii stabilopozi, puși acolo acum 800 de ani ca să împiedice invaziile tătare, rămâne doar un vis, care poate va fi realizat de generațiile viitoare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
9 iulie 2021 07:56
Citește mai mult despre: deșert mamaia mare nisip

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult