Unii spun că l-ar fi împins diavolul, dar apropiaţii confirmă faptul că prostia a fost motorul celei mai stupide infracţiuni informatice. Caracaleanul Robert Acrișor a fost arestat în timp ce încerca să scoată bani de la un interfon de bloc.interfon_hacker_bani.jpg

“L-am văzut eu că se învârtea pe-acolo. A pus o tastatură falsă, să copieze codul de intrare, pe urmă încerca să facă ceva cu o cartelă de autobuz. Iniţial n-am vrut să sunăm la Poliţie, că am crezut că e retardat, dar când a văzut că nu ies bani din interfon ne-a spart geamul”, spune Victor R., pensionar din blocul unde caracaleanul a vrut să dea lovitura.

Asupra caracaleanului poliţiştii au găsit mai multe cartele telefonice expirate, un maus, un telefon cu furcă model 1986 şi 6 legături de praz, semn că nu era la prima tentativă de acest gen.

”Nu e deloc surprinzător ce s-a întâmplat”, spune polițistul care se ocupă de caz. ”Dacă era programator genial, nu mai era în oraș, era de mult plecat la București, să se angajeze la Arnia Software. Dar așa, că nu prea îl duce capul, a rămas în oraș, să spargă interfoane de bloc.”

Scris de Advert Einstein | Wednesday, 20.08.2014 14:56 IT & Știința

National Cinematografic