Un hacker român i-a înlocuit vocea robotului lui Stephen Hawking cu cea a Irinei Margareta Nistor

Gest de prost gust făcut de un hacker român! Acesta a spart calculatorul folosit de fizicianul Stephen Hawking pentru comunicare și i-a înlocuit vocea clasică a robotului cu cea a celebrei traducătoare Irina Margareta Nistor. Gestul a stârnit oroare pe holurile universității Oxford unde are loc de muncă fizicianul englez. 

„Am auzit niște țipete din sala în care își ține cursurile domnul profesor și am fugit deîndată acolo. Părea să fie un porc înjunghiat sau un uakari în perioada de împerechere. Am investigat situația și oribilele sunete veneau din modulatorul de voce folosit de domnul Hawking. Și el auzea, e pentru prima oară când l-am auzit pe genialul om înjurând ca un birjar”, spune Alistar Cronwell, șeful catedrei de robotică aplicată de la Oxford. 

Un grup de 40 de specialiști în domeniu au lucrat mai bine de trei zile pentru a readuce vocea în parametri inițiali. Intervenția a fost una dificilă deoarece croncănelile Irinei Margareta Nistor dereglau aparatele de măsură, speriau vietățile din campus, păsări, veverițe, cârtițe și enervau teribil pe cei care lucrau la modulator. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

23 octombrie 2017 16:58
Citește mai mult despre: irina margareta nistor Stephen Hawking

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult