Într-o perioadă în care toată lumea vorbește despre tablourile lui Vâlcov, nesimțirea senatorilor sau declarațiile imbecile ale lui Ponta, cineva a spart acest monopol și a atras toată atenția asupra sa. Este vorba de hipsterul Jon Ivașcu, care nici până la această oră nu i-a urat ”La mulți ani!” lui Nichita pe Facebook.

nichita_citat_facebook.jpg Practic, în Facebook nu se vorbește decât despre nesimțirea lui Jon Ivașcu. Nesimțire care este cu atât mai mare cu cât, întrebat de ce nu i-a urat la mulți ani lui Nichita, hipsterul a răspuns ”Adică lui Nichita Stănescu?”. ”Cum îndrăznești să-i spui Stănescu lui Nichita?”, l-a apostrofat un internaut. ”Numai un om lipsit de sensibilitate poetică poate să spună Nichita Stănescu în loc de Nichita! Unfriend!”

La scurt timp după, absolut tot Facebook-ul românesc i-a dat unfriend și block lui Jon Ivașcu, izolându-l practic complet de lume. Ulterior, într-un gest care s-a vrut reparatoriu la adresa marelui poet, Lucian Mîndruță și Moise Guran au luat atitudine și i-au urat fiecare de câte două ori ”La Mulți ani!” lui Nichita, în postări diferite.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Tuesday, 31.03.2015 15:47 IT & Știința

National Cinematografic