Un istoric susține că Radu de la Afumați n-a fost domnitor, ci un delicios cârnat

Reputatul savant român Decebal Popescu a mai demontat un fals istoric predat în continuare copiilor în școli. Se pare că în realitate așa-zisul domnitor Radu de la Afumați era un sortiment de cârnat afumat, numit Radu – ”de-ăla afumat”.

Asta explică și mitul uciderii lui Radu de-ăla afumat la biserica Cetățuia din Râmnicu-Vâlcea de către boierii craioveni. În realitate, era vorba de un chiolhan cu cârnați la frigare, unde boierii au sfâșiat câteva ocale de cârnați bine afumați, nicidecum n-au comis un omor în sfântul lăcaș, spune Decebal Popescu.

Istoricul român susține că i s-a părut ciudat că acest Radu ”Afumați” au fost ucis de câteva zeci de ori de-a lungul istoriei și a mers pe fir până a găsit în meniul unui birt cârnați Radu Afumați, apoi a realizat adevărul. ”Asta explică și de ce lui Carol I i s-a servit Radu de-la Afumat imediat ce a sosit în țară, înaintea încoronării, și a creat un incident diplomatic pentru că i-a râgâit cârnați ambasadorului rus la București”, spune istoricul român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
27 martie 2023 13:05
Citește mai mult despre: istorie Radu de la Afumați

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult