Un IT-ist nu le spune părinţilor ce salariu are, ca să-i trimită zacuscă în continuare

Deși câștigă mii de euro lunar, un IT-ist bucureștean nu poate renunța nici acum la zacusca trimisă de părinți. Cel puțin o dată pe lună el își roagă părinții să-i mai trimită niște borcane ”din zacusca aia bună”, sub pretextul c-a rămas fără mâncare și mai mare bani doar pentru chirie, nu și pentru a-și cumpăra mâncare.

”Nu e ca și cum nu mi-aș permite orice zacuscă din comerț, dar efectiv niciuna nu este la fel de bună ca aia pe care o face mama”, spune IT-istul. ”Așa că nici nu le spun părinților cât de bine câștig, că prefer să creadă că trăiesc cu câteva sute de euro pe lună, ca să-mi trimită zacusca în continuare. Ei au impresia că lucrez în presă, unde nici măcar nu-mi iau salariul în fiecare lună.”

IT-istul spune că oricum i-ar fi greu să le explice părinților cu ce se ocupă. ”Ei sunt oameni simpli, dintr-un oraș de provincie, nu e ca și cum ar înțelege ceva dacă le-aș spune că eu sunt Senior JavaEE/Spark Developer for an AI Team la Arnia Software. Așa că e mai simplu să creadă că lucrez în presă și sunt sărac”, a explicat acesta.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

16 august 2019 16:17
Citește mai mult despre: zacusca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult