Un IT-ist şi-a criptat butoiul cu pălincă, să nu i-l mai hackuiască vecinii

Măsuri sporite de securitate luate de un programator care l-a găsit pe un vecin mufat cu un furtun USB direct în portul cep al butoiului. Era clar că avusese loc o scurgere gravă din baza de date de peste 50 grade din butoi, spune IT-istul, care a decis pe loc să-și cripteze butoiul.

Decizia programatorului se pare că a fost inspirată, pentru că mai mulți vecini formaseră deja un grup de hackeri, numit Pa-Link. Prin eforturile lor combinate, vecinii urmau să-i penetreze măsurile de securitate și să-i golească butoiul, lăsându-l fără full stack. ”Vă dați seama? Ce era să mai gust, C++?”, întreabă retoric Marian, inginerul precaut.

”Știți cum se vinde pălinca pe Dark Net? Ca numerele de telefon!”, spune Marian, IT-istul îngrijorat de siguranța butoiului său. El a instalat pe butoi un software de criptare mai bun decât la walletul de monede virtuale. ”Ce e butoiul, dacă nu un wallet umplut cu fericire virtuală?”, explică Marian, IT-istul priceput.

Astfel de programatori creativi și pricepuți caută și cei de Arnia. De exemplu un Python (Django) developer for cloud trading platform, sau ceva de genul acesta. Dacă vrei să înveți să criptezi butoiul sau pur și simplu cauți un alt job, un prim pas ar fi să arunci o privire pe lista completă de joburi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

4 mai 2022 08:03
Citește mai mult despre: pălincă programator țuică vecin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult