Problemă spinoasă pentru un inginer software din România. Maşina autonomă cu care se plimba prin oraş învăţase înjurături de la alte maşini, aşa că IT-istul s-a chinuit s-o dezveţe. Maşina dădea flashuri pe autostradă, scuipa ulei şi asculta manele la maxim noaptea, pentru că se înhăitase cu alte maşini, cu un soft mai şmecher.

barbat_cearta_masina_inteligenta.jpg Programatorul povesteşte prin ce a trecut: “Era super inteligentă, avea şcoala străzii. Găsea o cale să-şi exprime frustrarea faţă de semafoare. Îmi afişa pe bord “pisicii mă-sii”, sau claxona. Mi-a luat 3 luni s-o scap de un bug grav. Intra cu viteză în bălţi şi stropea pietonii înadins. Am compilat la ea o groază. Era neplăcut, pentru că mă întâlneam cu colegi în trafic şi maşinile lor autonome urlau la a mea: Cine ţi-a pus, bă, algoritmul în mână?. Mi-era ruşine”, spune programatorul.

Dacă maşina ta e cuminte pentru că eşti atât de tare pe AI încât ai educat-o, sau pur şi simplu ştii ce înseamnă să lucrezi cu inteligenţa artificială şi deep learning, hai şi tu în echipa Arnia!

Scris de Advert Einstein | Monday, 22.04.2019 13:23 IT & Știința

National Cinematografic