Un IT-ist spune că i-a luat un an să dezveţe maşina autonomă să mai înjure în trafic

Problemă spinoasă pentru un inginer software din România. Maşina autonomă cu care se plimba prin oraş învăţase înjurături de la alte maşini, aşa că IT-istul s-a chinuit s-o dezveţe. Maşina dădea flashuri pe autostradă, scuipa ulei şi asculta manele la maxim noaptea, pentru că se înhăitase cu alte maşini, cu un soft mai şmecher.

Programatorul povesteşte prin ce a trecut: “Era super inteligentă, avea şcoala străzii. Găsea o cale să-şi exprime frustrarea faţă de semafoare. Îmi afişa pe bord “pisicii mă-sii”, sau claxona. Mi-a luat 3 luni s-o scap de un bug grav. Intra cu viteză în bălţi şi stropea pietonii înadins. Am compilat la ea o groază. Era neplăcut, pentru că mă întâlneam cu colegi în trafic şi maşinile lor autonome urlau la a mea: Cine ţi-a pus, bă, algoritmul în mână?. Mi-era ruşine”, spune programatorul.

Dacă maşina ta e cuminte pentru că eşti atât de tare pe AI încât ai educat-o, sau pur şi simplu ştii ce înseamnă să lucrezi cu inteligenţa artificială şi deep learning, hai şi tu în echipa Arnia!

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

22 aprilie 2019 11:23

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult