Un pensionar elvețian tot le bate savanților de la CERN în țeavă să dea acceleratorul mai încet „că lumea mai și doarme”

Abia repornit după ultimele recalibrări, reactorul de la CERN se confruntă cu noi probleme ce țin de funcționarea acestuia. Pensionarul elvețian Ulf Roald Schnitzel, care locuiește în casa de lângă bate zilnic în țeavă și le cere savanților să dea reactorul mai încet că-l doare capul. 

„Am lucrat 40 de ani, am fost pensionat pe caz de boală, am gută și mă dor și șalele. Dacă era după mine mai munceam și acum, mă ia așa pe la spate când mă ridic. Iar ăștia, micii, cu reactorul toată ziua, viuuuuu, viuuuuu, pe la capul meu. Le-am zis să-l dea mai încet, ei nu, viiiuuuu, viuuuu, cu bosonii și neutronii pe lângă casa mea. Asta nu rămâne așa, eu chem și poliția și-i dau și în judecată. Păi aici e țară de oameni sau de zurbagii? Lumea mai și doarme”, a declarat pensionarul elvețian în ziarul local „Der Golden Geld”.

Poliția locală a trimis un echipaj la CERN și le-a cerut oamenilor de știință să dea acceleratorul de particole mai încet și să respecte orele de liniște. „Între 22 și 8 dimineața și 13-14 în timpul zilei, reactorul trebuie să fie oprit pentru a respecta orele de somn ale locatarilor”, a precizat Wilhem Housman, șeful poliției locale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

6 noiembrie 2017 13:44
Citește mai mult despre: CERN pensionar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult