Un programator a optimizat aranjarea magneților de pe frigider ca să încapă 1500

„Totul a pornit de la un challenge pentru compresia datelor lansat de Elon Musk”, spune Marcel Constantin, „dar m-am plictisit devreme și nu prea am încredere în el. Pe de altă parte am mii de magneți din excursii, și asta era o problemă ce trebuie rezolvată”.

Acesta a reușit să creeze un algoritm prin care până la 1500 de magneți pot fi puși pe ușa frigiderului, fără a se pierde din calitatea imaginii. „L-am urcat pe GitHub, îl fac opensource, ca toată lumea să poată să umple frigiderul cu magneți”, spune programatorul. Conform primelor măsurători, câmpul magnetic din preajma frigiderului e suficient să dea contoarele înapoi de două ori, nu doar în casă ci pe tot palierul.

„Am început de jos, cu un job simplu într-o firmă de programare. Acum simt că pot să dau ceva înapoi societății care m-a tolerat atât de mult timp, deși sunt programator”, explică Marcel. „Următorul meu proiect e să creez un algoritm care-mi va permite să pun magneți de frigider și pe ușa de la cuptorul cu microunde, fără ca acest lucru să afecteze gustul mâncării”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

11 iunie 2024 15:36
Citește mai mult despre: magneti programator

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult