Un reputat lingvist susține că rușii nu folosesc alfabetul chirilic. „Așa scriu ei când sunt beți”

Teorie extrem de controversată lansată de un reputat lingvist de renume internațional. Acesta susține că, în realitate, rușii nu folosesc și nu au folosit niciodată alfabetul chirilic, ci doar așa scriu ei când sunt beți, adică tot timpul. 

„Eram la o terasă în Vama Veche, priveam cu ură cum o tatuată cu cercel în buric venise cu magraonul ei, un abulic cu privire de pește și batic pe cap și mâncau ouă ochiuri arse, fără pic de gălbenuș, licoarea zeilor. N-aveam laptopul la mine și m-am apucat să scriu de mână, să nu-mi uit ideea. Am recitit textul înainte să-l public pe internet și am descoperit că este scris în chirilică. Așa mi-am dat seama că în felul ăsta scriu tot timpul rușii”, spune lingvistul Alexei Harms.

Acesta a explicat că încă de la venirea popoarelor slave în această zonă, când au renunțat la migrație și au început să lase documente scrise, aceștia au fost beți tot timpul. Chiar și rușii care nu beau au atâta alcool adunat în ADN încât le ajunge pentru trei vieți de ascetism.  

30 august 2016 14:49
Citește mai mult despre: bautura rusi scriere

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult