Un român a dresat găina să nu cotcodăcească după ce face ou, că i-l fură vecinii

Sătul să i se tot fure ouăle, un român și-a dresat găina să tacă din plisc după ce se ouă și să nu mai cotcodăcească, pentru că așa aflau vecinii că oul e gata de furat. Omul spune că dresajul nu e deloc dificil și că cel mai important e să stai cu găina fix când face oul. ”Atunci te uiți în ochii ei foarte serios și-i șoptești: Dacă cotcodăcești, te fac ciorbă. E clar?”, spune românul ingenios.

Omul s-a gândit chiar să creeze o nouă rasă de găini mute, destinate românilor care au probleme cu vecinii hoți: ”Sunt mii de oameni care pățesc ce am pățit și eu. De aceea există și o rasă de rațe mute, tot pentru că manțogarii veneau să le fure oul și uneori luau rața cu totul”, spune românul inventiv.

De câteva săptămâni, în cotețul omului este liniște absolută. Ca să știe totuși când face ou, omul a dresat găina să vină să bată cu ciocul în ușă. Următorul pas este să dreseze găina să-i aducă singură oul. Vecinii sunt indignați: ”Păi ce socialism mai e și ăsta, domne?”, se plânge Mitică, un vecin obișnuit să fure ouăle omului.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
17 octombrie 2020 12:33
Citește mai mult despre: găină invenție ou

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult