Un român a învăţat să bată şi să troncăne ca să poată vorbi cu Dacia lui

Vă amintiţi serialul KITT, în care Hasselhoff vorbea cu maşina lui ultraperformantă? Ei bine, un bărbat de 43 de ani din Periş trăieşte o aventură similară, atât că maşina nu e ultraperformantă şi trebuie să comunice cu ea în limba ei.

Romeo, căci aşa îl cheamă, a petrecut mulţi ani învăţând să bată, să troncăne, să şuiere, să pocnească şi să hârâie ca să poată vorbi cu maşina sa, o Dacie Logan din 2005.

„Am ajuns să ne înţelegem perfect. Când ea zice tronc-tronc-pleosc-scârrrr, ştiu că trebuie să-i pun benzină. Dacă-i răspund cu trosc-bong-hârş-pacpac, trage singură pe dreapta şi îşi deschide buşonul de la rezervor”, povesteşte Romeo, mândru că a depăşit străvechea barieră lingvistică om-maşină.

„Daciile au un limbaj complex, aproape ca al delfinilor, doar că în loc de clicuri şi fluierături sunt troncăneli. Chiar adineauri mi-a zis prr-bang-cranc-buf, adică ‘vezi că iar mi s-a căcat un porumbel pe geam’, iar eu i-am zis trongo-bongo-cranc-bang, adică ‘încearcă să-l stropeşti cu nişte lichid de parbriz, hai, te rog eu, că abia ţi l-am umplut’.”

26 august 2021 16:08
Citește mai mult despre: comunicare masini troncanit

Alte articole

Vezi mai mult