Mirajul cripto-monedelor l-a atras iremediabil și pe românul Marian Coltea, din Berceni. După câteva manevre abile, acesta a reușit să treacă total pe bani virtuali, atât în portofel, cât și în cont. După o discuție în contradictoriu cu șeful lui, care nu credea în avantajele banilor virtuali, Marian primește acum și salariul în cripto-monedă imaginară și șeful îi spune din când în când cât de mult i-a crescut salariul imaginar.portofel_bani_virtuali.jpg

Șeful a fost încântat de ce i-a spus Marian și a încercat să-i plătească pe toți angajații cu bani imaginari, dar numai Marian a acceptat, pentru ”e cel mai deștept din firmă”, spune patronul.

”Mă simt ca în Matrix. Îi văd pe cei din jur care adună lei, euro sau dolari. Sunt orbiți, trăiesc o isterie a monedelor clasice, care în curând vor dispărea. Le arăt portofelul meu gol și le spun că ăsta e viitorul. Nu mă ascultă nimeni, sunt niște săraci fără inteligență financiară”, spune Marian.

Din păcate societatea încă nu e pregătită pentru banii imaginari ai lui Marian, și dobitocii de chelneri încă îi cer lei pentru bere când iese în oraș, deși Marian le explică îndelung cât de bogat e în moneda imaginară. Marian promovează intens banii imaginari, și în loc să ofere cadouri clasice, oferă celor dragi câțiva cripto-bani, dar toți sunt obtuzi la progres.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Sunday, 05.11.2017 14:57 IT & Știința

National Cinematografic