Un român care n-avea butoi a reuşit să facă vin prin fermentare in vitro

Cine a spus că nu mai avem cercetare în România! Marcel Anton, un gospodar de 50 de ani din Odobeşti, s-a trezit în această toamnă că i-a plesnit butoiul.

Neputând procura în timp util doagele necesare reparării butoiului, bărbatul şi-a pus halatul alb, a intrat în primul laborator care i-a ieşit în cale şi nu a ieşit de acolo până când nu a reuşit să facă vin prin fermentare in vitro.

„E nevoie de multă precizie, instrumentar specific şi mănuşi de cauciuc care să nu fie alunecoase. Dintr-un ciorchine mic de struguri am obţinut o eprubetă întreagă de vin de buturugă, natural, fără E-uri, nu te doare capu’ după el. În sfârşit, şi oamenii pe care natura nu i-a înzestrat cu butoi sau damigeană au cu ce să-şi asigure şpriţul zilnic”, a declarat cercetătorul, propus deja la 40 de premii ale Academiei Române.

„E mai multă muncă, pentru că faci doar câte o eprubetă de vin, maximum un pahar Berzelius, da’ poţi să-l mai lungeşti cu pepsi”, confirmă un alt om de ştiinţă care a încercat metoda.

30 septembrie 2021 15:09
Citește mai mult despre: chimie vin

Alte articole

Vezi mai mult