Un român ingenios şi-a făcut podgorie la Borsec, ca să producă direct şpriţ

Pasionat de șpriț încă de când a terminat armata, antreprenorul român Petre Attila a decis să investească masiv în producție în acest an, printre planurile sale urmând a fi deschiderea spre piețele externe dar și construirea unei podgorii la Borsec, să aiba apa minerală aproape.

„Puțini știu că, pentru a obține un șpriț eficient, ai nevoie de o apă minerală bună și rece. Aici se găsește una din cele mai bune ape de acest gen, că vin găsim oriunde în țară. După ce extragem vinul din butoi, acesta este supus unui proces complex prin care, cu ajutorul unui furtun, se introduce borvizul și apoi se îmbuteliază sau se servește pe loc, după gust”, a declarat antreprenorul român.

Acesta spune că e uimit că nimănui nu i-a venit o astfel de idee până acum. „Aici e fabrică de apă minerală de cel puțin 200 de ani. Dacă nu au făcut așa ceva până acum înseamnă că pur și simplu nu le place să se distreze”. Investitorul spune că pe viitor intenționează să aclimatizeze un soi de viță de vie de munte, care crește prin copaci, să nu mai fie nevoit să aducă vinul din altă parte.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 aprilie 2016 12:04
Citește mai mult despre: apa sprit vin

Alte articole

Vezi mai mult