Un român și-a modificat genetic găinile, să facă prune în loc de ouă

Pentru că anul acesta a avut mai mult timp liber la dispoziție, un român din Bihor a reușit să-și modifice genetic toate găinile din fermă, iar acum acestea fac prune în loc de ouă. ”Am câteva mii de găini, dar n-am ce face cu câteva mii de ouă zilnic. Așa c-am lăsat vreo două găini să facă ouă în continuare, iar pe restul le-am trecut pe prune”, a povestit ingeniosul fermier.

Marele avantaj al prunelor făcute de găini este că nu au deloc sâmburi. ”Scot de aproape două ori mai multă pălincă din prunele de găină decât din alea din copac”, se laudă fermierul bihorean. ”Ca să nu mai zic că prunele de găină le adun frumos de pe bandă, nu mă chinui să le adun de pe jos, din iarbă sau buruieni.”

Pentru la anul, fermierul are planuri și mai mari. El vrea să-și modifice genetic și vacile, astfel încât acestea să treacă de la furaje la prune. ”Dacă reușesc să le adaptez stomacul ca să fermenteze prunele în el, iar apoi să mulg zilnic pălincă de la ele, mă voi putea considera un om împlinit”, a spus bihoreanul.

Scris de Calin
20 septembrie 2020 09:09

Alte articole

Vezi mai mult