Un savant român susține că a descoperit teoria gravității: „E grav, dom’le!“

Newton al României! Așa ar putea fi poreclit Dan T., românul care susține că a descoperit teoria gravității. În opinia lui, este cea mai importantă descoperire făcută vreodată de un cercetător român, ba chiar consideră că merită premiul Nobel pentru ea. El a spus că ideea i-a venit într-un mod pe care l-ar cataloga mai degrabă straniu.

„Stăteam eu sub un măr“, a povestit Dan T., „și mă gândeam la cum merg lucrurile în țara asta când, deodată, m-a păit în cap: e grav, dom’le! Situația în țara asta este extrem de gravă! Borfașii au pus din nou mâna pe putere și nu au de gând să se dea în lături de la nimic. Vor măcelări justiția și viitorul țării. Situația e de o gravitate excepțională, așa că i-am zis teoria gravității.“

Lumea științifică nu este însă prea impresionată de descoperirea acestei teorii. Un grup de cercetători britanici spune c-a testat teoria în medii diferite și că ea nu s-a confirmat cu fiecare ocazie. De exemplu, spun cercetătorii, teoria gravității nu s-ar aplica deloc în Elveția sau Norvegia, fapt care ar umbri iremediabil teoria românului nostru.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
15 decembrie 2021 08:40
Citește mai mult despre: savant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult