NASA se află în fața unei noi umilințe venită din partea unui român. După ani de cercetări și experimente, agenția americană a pus la punct un super-computer inteligent care l-a bătut și pe campionul mondial pe go dar și pe cel mai bine cotat șahist al lumii, doar ca să eșueze lamentabil în fața vicecampionului României la alba-neagra. 

vice campion alb neagra.jpg

„Din păcate campionul național la alb-neagra a refuzat confruntarea, spunând că este sub demnitatea lui, care a jucat pe cele mai importante arene ale lumii, de la Londra la Oslo. Așa că a trebuit să ne mulțumim cu vicecampionul pentru meciul de la Helsinki”, a declarat promotorul competiției, Edward iRimia. 

Super-computerul NASA a pierdut primele trei meciuri cu vicecampionul român, Adolf Căldărar, și a reușit o singură remiză. În ciuda algoritmului complicat pe care l-a folosit nu a reușit aproape niciodată să afle care are, care n-are și, mai ales, care este câștigătoare. În urma rezultatului final, computerul a trecut în proprietatea vicecampionului, alături de restul banilor participanților la spectacol. 


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 29.05.2017 20:14 IT & Știința

National Cinematografic