Un super-computer NASA, umilit pentru a 174-a oară de vicecampionul României la alba neagra

NASA se află în fața unei noi umilințe venită din partea unui român. După ani de cercetări și experimente, agenția americană a pus la punct un super-computer inteligent care l-a bătut și pe campionul mondial pe go dar și pe cel mai bine cotat șahist al lumii, doar ca să eșueze lamentabil în fața vicecampionului României la alba-neagra.

„Din păcate campionul național la alb-neagra a refuzat confruntarea, spunând că este sub demnitatea lui, care a jucat pe cele mai importante arene ale lumii, de la Londra la Oslo. Așa că a trebuit să ne mulțumim cu vicecampionul pentru meciul de la Helsinki”, a declarat promotorul competiției, Edward iRimia.

Super-computerul NASA a pierdut primele trei meciuri cu vicecampionul român, Adolf Căldărar, și a reușit o singură remiză. În ciuda algoritmului complicat pe care l-a folosit nu a reușit aproape niciodată să afle care are, care n-are și, mai ales, care este câștigătoare. În urma rezultatului final, computerul a trecut în proprietatea vicecampionului, alături de restul banilor participanților la spectacol.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

29 mai 2017 18:14
Citește mai mult despre: alba neagra NASA

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult