Un vasluian și-a luat diplomă de somelier și acum îl invită toți vecinii la degustat

A băut, dar a și învățat! Un vasluian și-a depășit condiția de moldovean și a devenit somelier la o instituție prestigioasă, și acum toți vecinii din sat îl cheamă să le deguste producția. Bietul om e nevoit să bea până la 200 de pahare pe zi, fiind singurul somelier pe o rază de 150 km. ”Degustă până i se aburește monoclul, bietul de el. Nici n-are timp să dea noroc”, spune un consătean.

La cursuri vasluianul a impresionat toți profesorii, reușind să deguste singur cât toată clasa la un loc. ”Stilul lui de degustare nu e deloc tradițional. În loc să pună puțin vin într-un pahar, să se uite la culoare, să admire buchetul, să pună puțin pe buze, să-l plimbe prin toată gura, el bagă un furtun în damigeană și trage, apoi îl gâlgâie până îi pleznește o venă”, spune profesorul somelier Pierre de Cebal.

Oamenii trebuie să apeleze la el, ca să le spună calitatea vinului. ”Dacă iese din beci zâmbind și ne face cu ochiul, vinul e bun. La un vecin a fost atât de bun, că a stat 3 zile să deguste și nu i-a mai lăsat decât o vadră pe fundul unei damigene. Ăla e un grand cru mis en bouteille au chateau și evident merge avec son confit de canard farci”, spun vecinii, care deja au învățat de la vasluian limbajul elevat al vinului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
20 octombrie 2020 08:55
Citește mai mult despre: bețiv somelier Vaslui vin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult