Un vasluian și-a luat diplomă de somelier și acum îl invită toți vecinii la degustat

A băut, dar a și învățat! Un vasluian și-a depășit condiția de moldovean și a devenit somelier la o instituție prestigioasă, și acum toți vecinii din sat îl cheamă să le deguste producția. Bietul om e nevoit să bea până la 200 de pahare pe zi, fiind singurul somelier pe o rază de 150 km. ”Degustă până i se aburește monoclul, bietul de el. Nici n-are timp să dea noroc”, spune un consătean.

La cursuri vasluianul a impresionat toți profesorii, reușind să deguste singur cât toată clasa la un loc. ”Stilul lui de degustare nu e deloc tradițional. În loc să pună puțin vin într-un pahar, să se uite la culoare, să admire buchetul, să pună puțin pe buze, să-l plimbe prin toată gura, el bagă un furtun în damigeană și trage, apoi îl gâlgâie până îi pleznește o venă”, spune profesorul somelier Pierre de Cebal.

Oamenii trebuie să apeleze la el, ca să le spună calitatea vinului. ”Dacă iese din beci zâmbind și ne face cu ochiul, vinul e bun. La un vecin a fost atât de bun, că a stat 3 zile să deguste și nu i-a mai lăsat decât o vadră pe fundul unei damigene. Ăla e un grand cru mis en bouteille au chateau și evident merge avec son confit de canard farci”, spun vecinii, care deja au învățat de la vasluian limbajul elevat al vinului.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
20 octombrie 2020 08:55
Citește mai mult despre: bețiv somelier Vaslui vin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult