O neînţelegere aruncă industria auto din România înapoi cu peste 50 de ani! Potrivit unor surse oficiale, astăzi era programată reluarea producţiei la uzina Dacia din Piteşti. Producţia a fost reluată, dar... de la zero, iar în urmă cu câteva ore a ieşit pe poarta fabricii prima Dacie 1100, model bazat pe autovehiculul Renault 8 din anii '60.

dacia1100relansata.jpg
"Cred că e vina mea", spune nea Sică, coordonatorul liniei de producţie. "Când au zis să reluăm producţia, eu am înţeles că trebuie s-o luăm chiar de la început. Am ars toate schemele, am dat roboţii la casat şi i-am dat drumul. De ce n-au vorbit şi ei mai clar?"

În prezent, câţiva angajaţi Dacia îl caută pe Nicolae Ceauşescu, ca să-i ofere cadou primul autoturism Dacia 1100 produs în România în secolul XXI.

Potrivit calendarului de reluare a producţiei, cei care îşi doresc o Dacie Logan vor fi nevoiţi să aştepte până în 2036, dar cei mai nerăbdători vor putea primi îndrăgita Solenza încă din 2034.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 04.05.2020 12:46 IT & Știința

National Cinematografic