O neînţelegere aruncă industria auto din România înapoi cu peste 50 de ani! Potrivit unor surse oficiale, astăzi era programată reluarea producţiei la uzina Dacia din Piteşti. Producţia a fost reluată, dar... de la zero, iar în urmă cu câteva ore a ieşit pe poarta fabricii prima Dacie 1100, model bazat pe autovehiculul Renault 8 din anii '60.

dacia1100relansata.jpg
"Cred că e vina mea", spune nea Sică, coordonatorul liniei de producţie. "Când au zis să reluăm producţia, eu am înţeles că trebuie s-o luăm chiar de la început. Am ars toate schemele, am dat roboţii la casat şi i-am dat drumul. De ce n-au vorbit şi ei mai clar?"

În prezent, câţiva angajaţi Dacia îl caută pe Nicolae Ceauşescu, ca să-i ofere cadou primul autoturism Dacia 1100 produs în România în secolul XXI.

Potrivit calendarului de reluare a producţiei, cei care îşi doresc o Dacie Logan vor fi nevoiţi să aştepte până în 2036, dar cei mai nerăbdători vor putea primi îndrăgita Solenza încă din 2034.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Monday, 04.05.2020 12:46 IT & Știința

National Cinematografic