Uzina Dacia reia producţia de la zero. Azi a ieşit pe poartă prima Dacie 1100

O neînţelegere aruncă industria auto din România înapoi cu peste 50 de ani! Potrivit unor surse oficiale, astăzi era programată reluarea producţiei la uzina Dacia din Piteşti. Producţia a fost reluată, dar… de la zero, iar în urmă cu câteva ore a ieşit pe poarta fabricii prima Dacie 1100, model bazat pe autovehiculul Renault 8 din anii ’60.

„Cred că e vina mea”, spune nea Sică, coordonatorul liniei de producţie. „Când au zis să reluăm producţia, eu am înţeles că trebuie s-o luăm chiar de la început. Am ars toate schemele, am dat roboţii la casat şi i-am dat drumul. De ce n-au vorbit şi ei mai clar?”

În prezent, câţiva angajaţi Dacia îl caută pe Nicolae Ceauşescu, ca să-i ofere cadou primul autoturism Dacia 1100 produs în România în secolul XXI.

Potrivit calendarului de reluare a producţiei, cei care îşi doresc o Dacie Logan vor fi nevoiţi să aştepte până în 2036, dar cei mai nerăbdători vor putea primi îndrăgita Solenza încă din 2034.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

4 mai 2020 10:05

Alte articole

Vezi mai mult