Veşti bune din universurile paralele: în 642 din cele 696 studiate, Dan Şova e la fel de tembel

Recent, o echipă de cercetători interuniversali britanici şi-a publicat studiul asupra mai multor universuri paralele. Iniţial, ei au fost descurajaţi de abundenţa de situaţii pozitive din realităţile alternative: Andreea Pora e mai mereu Miss Univers Paralel sau fotomodel de talie mondială; Ion Iliescu este adesea un pensionar hâtru, care-şi creşte nepoţii în linişte după ce şi-a făcut onest şi anonim meseria de miner; Mitică Dragomir apare, printre altele, ca profesor emerit de circ, pantomimă şi expresie facială la mai multe universităţi de artă; până şi Simona Gherghe, măritată cu Dan Capatos, a fondat împreună cu el o religie ce venerează puritatea în absolut şi invers.

Astfel, observaţiile conduceau spre o singură concluzie ştiinţifico-academică: trăim într-un univers paralel de tot căcatul. Salvarea a venit însă în ultima clipă: descoperirea unei constante, manifestată de la simple bâlbe – înregistrate într-un univers paralel mai pipernicit, până la grave deviaţii de logică sau chiar delir ideatic sever – din realităţile alternative gigant. Această constantă este chiar Dan Şova, care a adus astfel puţină culoare în obrajii cercetătorilor.

“Din fericire, încă ne mai putem uita în oglindă, câtă vreme nici un univers paralel n-a ratat prostia domnului Şova. E omniprezent, ba ca moş care la loto 6 din 49 pariază pe calul Spiridon, ba ca grasă care-şi injectează botox în tocuri pentru fermitate ori chiar ca primar de comună subpolară care plantează portocali pe uliţă. Iar acolo unde aparent lipseşte, de fapt a primit şpagă să se retragă undeva la ţară, într-un alt univers paralel”, declară cu optimism şeful echipei de cercetători.

Autor: Harald (aka Apatrid)

Scris de TNR
29 noiembrie 2013 11:11

Alte articole

Vezi mai mult