Veşti bune pentru buzoieni: Mişcarea plăcilor tectonice îi va separa de Moldova în 2 milioane de ani

Visul de aur al buzăuanilor, separarea de Moldova, pare să nu mai fie imposibil. Savanţii spun că în 2 milioane de ani deplasarea plăcilor tectonice va alipi Buzăul la Muntenia. Oficialii din judeţ spun însă că ar trebui făcute şi nişte planuri pentru stoparea deplasării plăcilor.

„Eu zic să nu ne pripim cu alipirea la Muntenia. În primul rând, nu ştim ce presupune. Poate cârnaţii de Pleşcoi îşi vor pierde gustul extrem de picant, ceea ce ar duce la scăderea vânzărilor şi falimentarea judeţului”, spune Robert Acrişor, prefect de Buzău.

Savanţii spun însă că deplasarea e inevitabilă: „Vulcanii noroioşi vor continua să arunce noroi, iar Buzăul încet-încet se va distanţa de Vrancea şi va ieşi din Moldova. Ca idee, în 2 milioane de ani va fi pe unde e Mizilul acum, primul oraş cum ieşi din judeţul Buzău şi implicit din Moldova”, declară Gelu Păun, de la Institulul de Fizica Moldovei.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
13 martie 2014 10:03

Alte articole

Vezi mai mult