Dacologii din toată lumea au motive de bucurie dar mai ales de maximă tristețe. Ultimele cercetări în materie de istorie antică a românilor au scos la iveală faptul că strămoșii noștrii, dacii, vorbeau într-adevăr aceeași limbă cu romanii. Din păcate această limbă nu este latina veche cum s-a crezut până acum, ci maghiara. 

daci romani unguri.jpg

„Chiar Herodot scrie că atunci când Darius a venit pe aceste meleaguri și a întrebat «Cum se numește acest neam de viteji neînfrânți», răspunsul a fost «Nem Szabad». De altfel, majoritatea cuvintelor de bază din vocabularul românesc provin din maghiară, ca dovadă neam, viteaz sau, mai ales, Ardeal”, spun specialiștii în istorie. 

Ca urmare, dacologii spun că singura soluție rezonabilă pentru a ieși din această încurcătură este să recunoaștem că toți românii se trag din moldoveni. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 23.03.2015 19:00 IT & Știința

National Cinematografic