Viaţa în smart home. “De ce nu laşi colacul jos?” – “Am uitat parola!”

Evoluţia tehnologică pune probleme într-un cuplu de programatori, care trăiesc într-un smart home. Aceştia găsesc în fiecare zi tertipuri să-şi şicaneze partenerul de viaţă. Când el uită colacul sus, se dezvinovăţeşte că a uitat parola. Drept răzbunare, ea i-a parolat desfăcătorul de bere şi frigiderul.

Programatorul spune că viaţa e imposibilă în smart home. Ca să pornească wifi-ul trebuie să pronunţe parola “Soţia mea e mai tare la Python decât mine”. Când vine târziu, soţia porneşte programul de cicălire la Alexa, care îl bate la cap: “Când repari robinetul ăla? Când aeriseşti caloriferele?” şi multe alte tertipuri inginereşti, la care el răspunde cu termeni arhaici, ca să nu-l înţeleagă algoritmul: “Mintenaş le fac, ce-i zavera asta?”.

În schimb, ea se plânge că el a reprogramat softul de recunoaştere facială şi de fiecare dată când sună soacra la interfonul video, porneşte automat alarma de evacuare în bloc, ca să evite orice vizită, lucru confirmat de soacră.

Deşi tehnologiile au evoluat mult, e mereu loc de mai bine. Dacă eşti bun pe AI&Deep Learning, aplică la unul din joburile disponibile la Arnia şi ajută la soluţionarea acestor probleme spinoase.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

31 ianuarie 2019 11:49
Citește mai mult despre: AI inteligenta programare smart home

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult