Lumea șahului e zguduită după ce americanii au inventat un nou computer inteligent care poate să bată chiar și pe cei mai mari maeștri ai acestui sport al minții. Ca dovadă, computerul Deep Fist, făcut de IBM, care l-a bătut ieri seară pe maestrul internațional Kasparov într-un gang și i-a luat și banii. 

kasparov batut.jpg

„Meciul a fost scurt, cel mai bun din 5 partide. Kasparov a încercat o deschidere persană, cum a făcut și Bobby Fisher în finala de la Reikjavik. Computerul a sesizat capcana și i-a tras doi pumni în cap. Următoarele două partide au fost remize, că șahistul rus s-a suit pe un burlan să scape. În cea de-a patra partidă computerul super inteligent a jucat cu albele și i-a dat o scândură după ceafă lui Kasparov, învingând definitiv. A cincea partidă nu s-a mai jucat”, a povestit observatorul meciului. 

Cercetătorii americani au luat computerul înapoi în SUA și lucrează la perfecționarea acestuia astfel încât să poată să bată chiar și cei mai buni jucători la table, un sport mult mai complex decât pare la prima vedere. „Computerul va trebui să-i dea adversarului cu tabla în cap, să verse berea peste puluri sau să palmeze un pul când nu se uită”, au explicat programatorii americani. 

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Tuesday, 05.07.2016 19:25 IT & Știința

National Cinematografic