Viitorul e aici! Un computer superinteligent l-a bătut pe Kasparov într-un gang şi i-a luat banii

Lumea șahului e zguduită după ce americanii au inventat un nou computer inteligent care poate să bată chiar și pe cei mai mari maeștri ai acestui sport al minții. Ca dovadă, computerul Deep Fist, făcut de IBM, care l-a bătut ieri seară pe maestrul internațional Kasparov într-un gang și i-a luat și banii. 

„Meciul a fost scurt, cel mai bun din 5 partide. Kasparov a încercat o deschidere persană, cum a făcut și Bobby Fisher în finala de la Reikjavik. Computerul a sesizat capcana și i-a tras doi pumni în cap. Următoarele două partide au fost remize, că șahistul rus s-a suit pe un burlan să scape. În cea de-a patra partidă computerul super inteligent a jucat cu albele și i-a dat o scândură după ceafă lui Kasparov, învingând definitiv. A cincea partidă nu s-a mai jucat”, a povestit observatorul meciului. 

Cercetătorii americani au luat computerul înapoi în SUA și lucrează la perfecționarea acestuia astfel încât să poată să bată chiar și cei mai buni jucători la table, un sport mult mai complex decât pare la prima vedere. „Computerul va trebui să-i dea adversarului cu tabla în cap, să verse berea peste puluri sau să palmeze un pul când nu se uită”, au explicat programatorii americani. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

5 iulie 2016 17:25
Citește mai mult despre: computer kasparov sah

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult