Viitorul e al roboţilor. La Dacia vor fi angajaţi 50.000 de corporatişti pe linia de asamblare

Sunt mai buni decât roboţii! Pentru că toţi corporatiştii sunt docili, mănâncă doar pufuleţi şi de multe lucrează pe salarii surprinzător de mici, roboţii din fabrica Dacia vor fi înlocuiţi cu roboţei de corporaţie. Ei adoră muncile repetitive şi, de exemplu, trimit zeci de rapoarte aproape identice în fiecare zi. Fiecare are o funcţie măruntă, dar importantă în marele angrenaj al corporaţiei.

“Retehnologizarea este un efort continuu la Dacia. Am analizat şi am descoperit că roboţii mecanici ne costau destul de mult. Întreţinerea, piesele, amortizarea. Am testat câţiva corporatişti. Ei nici măcar nu au sindicat, cum aveau foştii angajaţi. Ei muncesc chiar şi 18 ore pe zi şi nu comentează. Sunt ideali pentru Dacia”, explică Jean Chaiselongue, manager Dacia Mioveni.

“Eu eram junior area sales coordinator. Acum montez bucşe.Un fost coleg e pe caroserie, vopseşte doar aripa dreapta şi doar în bleumarin. Alţi colegi vopsesc, montează ştergătoare. Lucrăm tot 8 ore, intrăm cu badge-ul, nu prea ne mişcăm din cubical. La finalul zilei măcar am satisfacţia că văd ieşind din fabrică maşina la care am lucrat. La corporaţie nu prea ştiam ce iese, de multe ori aveam senzaţia că învârt un coi într-o căldare”, susţine Marian Coltea, fost corporatist, actualmente robot la Dacia.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
14 aprilie 2016 17:04
Citește mai mult despre: corporatisti dacia roboti

Alte articole

Vezi mai mult