Vremea de afară confirmă cele mai sumbre previziuni ale specialiștilor: Vine iarna!

Specialiștii în meteorologie ne-au avertizat încă din vara anului acesta că cel mai târziu în noiembrie-decembrie va veni și iarna în țara noastră. Manifestându-se prin fenomene meteorologice extreme cum ar fi frig, ninsoare, vânt rece și ceață, iarna este un anotimp frecvent întâlnit și în alte țări ale UE.

„Un semnal îngrijorător este faptul că avem de cel puțin al treilea an consecutiv în care iarna vine imediat după toamnă”, a precizat Ortansa Jude, de la ANM, o agenție guvernamentală specializată în vremea de afară. Ecouri au existat însă și în mediul privat. „Analizele noastre la nivel macro arătat că acest fenomen este inevitabil și că trebuia să fi luat măsuri încă din septembrie”, a avertizat specialistul Florin Busuioc, cunoscut actor și interpret al personajului „Busu” de la ProTv.

Specialiștii ne avertizează ca în aceste zile să purtăm mai multe straturi de textile sau piele pe noi, pentru a preveni senzația neplăcută de frig. Copiii și persoanele în vârstă sunt cei mai sensibili umani la această scădere a temperaturii așa că se recomandă să nu-i lăsăm în exterior în aceste zile pentru o perioadă lungă de timp.

Sursa foto: Libertatea.ro

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

22 noiembrie 2019 15:11
Citește mai mult despre: iarna

Alte articole

Vezi mai mult