deget_tirbuson_vasluiMedicii din Vaslui prezintă cazul bizar al unei mutaţii genetice la copiii născuţi recent în judeţ: tot mai mulţi se nasc cu un deget-tirbuşon.

"Momentan avem un salon plin cu din ăştia... tirbuşoni, cum le spun asistentele. E mai dificil cu ei, pentru că în loc de lapte praf le dăm un amestec de vin fiert şi mămăligă. E nevoie să fie supravegheaţi permanent, pentru că riscă să se înţepe cu degetul-tirbuşon", susţine neonatologul amator Ghiocel Asimionesei.

Experţii sunt de părere că Sindromul Deget-Tirbuşon reprezintă dovada evoluţiei speciei umane şi că pe viitor nu e exclus să apară şi alte mutaţii, precum oameni cu stomac care secretă drojdie în loc de acid gastric.

"Când sunt atâtea şi atâtea generaţii care fac acelaşi lucru, respectiv deschid sticle încontinuu, e normal ca progeniturile să se adapteze şi să-şi dezvolte abilităţi naturale în acest sens. Pe lângă persoanele cu deget-tirbuşon, în Vaslui au apărut şi alte mutaţii, precum degetul-desfăcător, sau degetul-păhăruţ", a mai precizat Ghiocel Asimionesei.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 14.08.2013 12:42 Social

National Cinematografic