BrasovDescoperire arheologica incredibila in Braşov, chiar la ieşirea din curtea Primei Şcoli Româneşti. Nişte muncitori care lucrau la schimbat bordurile au descoperit o serie de vestigii arhitectonice datând din secolul XV. "Este vorba de primul chioşc de ţigări la bucată din România, inaugurat de un boier ostaş din solda lui Aron Vodă, domnul Moldovei", a declarat, entuziasmat, profesorul Vasile Oltean, directorul şcolii româneşti.

Primul indiciu care a dus la această epocală descoperire a fost importanta cantitate de chiştoace de ţigară călcate, aproape patru tone. "E posibil, dar nu ştim sigur, ca la acest chioşc să se fi vândut şi alte produse, cum ar fi băuturi răcoritoare gen apă fără malarie sau bere, cozonac felii la pungă, zahăr ars pe băţ şi vin", a explicat profesorul Oltean.

Descoperirea chioşcului de ţigări explică astfel de ce foarte multe documente din epocă au dispărut din arhive, abecedarele, ziarele, povestirile cu vampiri sau amenzile fiind folosite de elevii şcolii pentru a înfăşura tutunul cu ele. "Cea mai bună foiţă de ţigară e aia de ceaslov bisericesc", a declarat, în 1868, un cunoscut scriitor moldovean care a dorit să nu-i fie dat numele.
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Tuesday, 20.08.2013 07:18 Social

National Cinematografic